Teória rozhodovania v podmienkach rizika - prínosy experimentálnej a behaviorálnej ekonómie - Šinský, Michal
Prínos experimentálnej a behaviorálnej ekonómie vo výskume rozhodovania. Výskum v oblasti rozhodovania nemôže existovať bez symbiózy matematiky a štatistiky na strane jednej a psychológie na strane druhej. Normatívna a deskriptívna teória rozhodovania. Teória očakávanej užitočnosti. Porušenia (paradoxy) teórie očakávanej užitočnosti. Alternatívne teórie rozhodovania v podmienkach rizika – RDEU a CPT. Variácie pravdepodobnostných váhových funkcií.