Drogová Hedvábná stezka - Horák, Slavomír
Šírenie narkotických látok z Afganistanu do krajín strednej Ázie. Drogová "Hodvábna cesta" - kľúčový smer afgánskeho ópiového exportu. Najväčšia produkca ópia na svete v Afganistane. Stredoázijské prepúšťacie hranice. Heroinová "Hodvábna cesta". Stredoázijské elity, korupcia a narkotiká. Absencia jednotného postupu v boji proti šíreniu drog.