Subjekty, mechanizmy a zdroje financovania vysokoškolského vzdelávania - Vališová, Daša, 1982-
Problematika financovania vysokoškolského vzdelávania v súčasnom období. Dopyt po vysokokvalifikovanej pracovnej sile. Prebiehajúce demografické zmeny a potreba zvyšovania výkonnosti ekonomiky. Modely a zdroje financovania vyskokoškolského vzdelávania a vysokoškolských inštitúcií.