VALS ako jedna zo základných metód v segmentácii zákazníka z psychologického pohľadu - Chebeň, Juraj
Charakteristika jednotlivých typov segmentácií - geografická, demografická, segmentácia na základe správania sa, psychografická segmentácia. Segmentačné prístupy založené na životnom štýle zákazníkov (VALS - Values and lifestyle systems).