Návrh poistenia škôd spôsobených prírodnými katastrofami na Slovensku - Pinda, Ľudovít, 1958-
V posledných rokoch sa objavujú na Slovensku prírodné katastrofy, ktoré v minulosti neexistovali, a teda vzniknuté škody nepoisťovali. Medzi často objavujúce sa prírodné katastrofy na Slovensku môžeme zaradiť katastrofy spôsobené povodňami, víchricami, prípadne požiarmi. Z uvedených okolností vyplýva nájsť spôsob poistiť takto vzniknuté škody. Opcie na katastrofický index.