Vybrané problémy finančného účtovníctva vo vyučovacom procese - Silná, Renáta, 1981-
Finančné účtovníctvo ako významný zdroj informácií poskytuje také informácie, ktoré sú potrebné pre prijatie podnikateľských rozhodnutí, plánovanie a analyzovanie predpokladaných finančných výsledkov. Táto dôležitá časť účtovníctva je vyučovaná ako predmet na Ekonomickej univerzite v Bratislave, vďaka ktorému môžu absolventi tohto predmetu získané vedomosti využiť pri riadiacich funkciách v účtovníctve a v oblasti finančného rozhodovania.