Postavenie neziskového sektora na Slovensku v podmienkach globálnej krízy a jeho vplyv na verejné zdroje vo väzbe na financovanie mimovládnych organizácií - Bednáriková, Dagmar
Priblíženie prínosu činnosti tretieho sektora a subjektov v ňom pôsobiacich na hospodárstvo Slovenskej republiky v období vrcholiacej hospodárskej a finančnej krízy, so zameraním sa na spôsoby financovania mimovládnych organizácií z verejných zdrojov. Autori sa venujú problematike postavenia neziskového sektora ako subsystému národného hospodárstva a zaroveň sa dotýkajú súčasných trendov v meraní efektívnosti výdavkov organizácíi tretieho sektora pomocou metód "Six Sigma" a "Metódy zabaľovania dát DEA".