Víězové a poražení globální finanční krize krize překreslila také bankovní mapu - Machala, Karel
Celosvetový pokles ekonomiky. Cyklický výkyv ekonomicky silných a slabých zemí. Najrýchlejší rast ekonomík Číny a Indie. Vplyv finančnej krízy na štátne finančné itervencie. Rizikové správanie ratingových agentúr. Keď sú banky "too big to fail". Využívanie dlhového financovania (deleveraging). Odhad zahraničných investícií podľa OECD. Politika centrálnych bánk a inflácia.