Pozície a vplyv Indie na vývoj BRIC a svetovej ekonomiky - Lysák, Ladislav
India ako súčasť významného zoskupenia štátov so skratkou BRIC (Brazília, Rusko, India a Čína). Trvalý rast indickej ekonomiky. Progres Indie v technických vedách. Priemysel ako jedno z rozhodujúcich odvetví ekonomiky. Významný rozvoj v priemyselných odvetviach - v automobilovom, textilnom a odevnom, farmaceutickom, oceliarskom. Kľúčové odvetvie zamestnanosti indického obyvateľstva - poľnohospodárstvo. Rast úlohy Indie v medzinárodných vzťahoch a svetovej ekonomike.