Vývoj a současnost majetkových daní v České republice - Andrlík, Břetislav
História daní za majetok vzťahujúca sa k daniam z nehnuteľností. Historický pohľad na majetkové dane pred vznikom Československej republiky. Analýza právnych predpisov a odbornej literatúry o daniach z prevodu nehnuteľností v bývalom Československu. Majetkové dane v súčasnej daňovej sústave Českej republiky. Význam a dôležitosť daní z majetku.