Eliminácia rizika v medzinárodnom obchode vhodne zvolenou platobnou podmienkou - Jančíková, Eva, 1960-
Realizácia obchodných transakcií prináša mnoho rizík na strane predávajúceho aj kupujúceho. Jednou z najdoležitejšich súčastí každého kontraktu, okrem predmetu, ceny a dodacej podmienky, je platobná podmienka, ktorá je vymedzená miestom, časom a spôsobom platenia. Na výber platobnej podmienky vplýva: predmet kontraktu, situácia na trhu, teritórium obchodu, vzťahy medzi obchodnými partnermi, medzinárodné dohody a pravidlá, aktuálna politická, ekonomická a menová situácia.