Rozvoj příhraničných regionů pohledem teorií regionálního rozvoje - Husák, Jakub
Pohraničné regióny sú charakterizované nižšou ekonomickou vyspelosťou a tiež špecifickými potrebami pre ich rozvoj. Ich rozvoju sa v rámci EÚ venuje stále väčšia pozornosť. Článok popisuje možné využitie vybraných teórií regionálneho rozvoja pre rozvoj regiónu južné Čechy.