Analýza liberalizačných procesov energetického trhu v EÚ a jej vplyv na prirodzené monopoly - Bašová, Alena, 1961-
Analýza liberalizačných procesov v EÚ v ich historickom kontexte a ich vplyv na finančné hospodárenie prirodzených monopolov. V príspevku sú uvedené aj legislatívne opatrenia tretieho liberalizačného balíčka , uvedeného vo Vestníku EÚ dňa 14.8.2009 a dôvody vzniku Agentúry pre spoluprácu regulačných orgánov v oblasti energetiky, ako aj jej úlohy a orgány.