Dôvody konštrukcie teoretickej spotovej výnosovej krivky - Mikloš, Miroslav, 1975-
Dôvody pre konštrukciu teoretickej spotovej výnosovej krivky. Kupónový efekt, volatilita úrokových mier, reinvestičné riziko. Stanovenie kupónovej sadzby pre primárny predaj a stanovenie skutočného výnosového rozpätia.