Občan nehľadí iba na stranícke logo - Klimovský, Daniel
Boj o moc na lokálnej úrovni sa v porovnaní s národnou úrovňou riadi odlišnými zákonitosťami. V európskych komunálnych voľbách sa dobre uplatňujú i nezávislí kandidáti. Odlišnosti a podobnosti volieb v jednotlivých európskych krajinách. Politické strany verzus nezávislí kandidáti. Porovnanie niektorých európskych krajín. Situácia na Slovensku.