Využitie PFI a PPP projektov vo Veľkej Británii - Kitová, Denisa, 1983-
Vláda Veľkej Británie predstavila PFI (Private Financie Initiative - Iniciatívu súkromného financovania) ako stratégiu pre poskytovanie a reguláciu súkromného financovania verejných projektov. Príspevok opisuje postupný vznik PFI/PPP projektov v ekonomike Veľkej Británie, prináša základné zdôvodnenia pre a proti PFI metóde a objasňuje základné rozdiely v terminológii medzi PPP a PFI. Cieľom príspevku je popísanie fungovania a historického vývoja PFI a PPP projektov vo Veľkej Británii a aplikácia ich využitia v rôznych oblastiach verejného sektora.