Medzinárodný štandard finančného vykazovania IAS 8 - Účtovná politika, zmeny v účtovných odhadoch a chyby - Husárová, Stanislava
Cieľ a rozsah pôsobnosti štandardu IAS 8. Definície pojmov: účtovná politika, zmena v účtovnom odhade, medzinárodné štandardy pre finančné vykazovanie (IFRS), chyby predchádzajúceho obdobia, retrospektívna aplikácia, retrospektívne prehodnotenie, perspektívne uplatnenie zmeny. Výber a použitie účtovnej politiky. Zmeny účtovnej politiky. Zverejnenie zmien v účtovnej politike. Zmeny v účtovných odhadoch. Chyby. Neuskutočniteľnosť vzhľadom na retrospektívnu aplikáciu a retrospektívne nové vykazovanie.