Vymedzenie podstaty riadenia podľa aktivít - Poniščiaková, Oľga
Metóda Activity based costing (ABC) - kalkulovanie nákladov podľa aktivít. Activity based management (ABM) - riadenie podľa aktivít. Súčasti ABM - analýza činností, analýza nákladov a Balanced scorecard (hodnotenie cieľov). Princípy ABM. Praktický príklad kalkulácie nákladov metódou ABC.