Francie a její celonárodní debata o národní identitě - Sitek, Pavel
Celonárodné diskusie o francúzskej národnej identite. Súčasný politický pohľad na národnú identitu podľa poradcu francúzskeho prezidenta v otázkach imigrácie a integrácie prisťahovalcov do krajiny. Spolitizovanie národnej identity v 80. rokoch 20. storočia. Znovunastolenie otázky národnej identity v období pred regionálnymi voľbami. Nebezpečné vyhlásenia o prisťahovalcoch.