Ekologická ohrožení čínského hospodářského zázraku - Lomová, Olga
Z ekologických hrozieb, ktorým Čína čelí, je v tlači najčastejšie spomínané znečisťovanie ovzdušia a rastúca produkcia skleníkových plynov, zatiaľ čo ostatné aspekty sú diskutované menej, hoci ich dopad na čínsku ekonomiku sa prejavuje už teraz. Medzi zásadné faktory, ktoré ovplyvňujú najbližšiu čínsku budúcnosť patria preľudnenosť, znehodnocovanie ornej pôdy, odlesňovanie a nedostatok vody. Čínska vláda hľadá riešenie ekologických problémov pomocou technických prostriedkov.