Nové nariadenia EÚ pre dopravu - Moravčík, Tomáš
Snaha Európskej únie o zjednotenie podmienok prístupu na trhu cestnej dopravy a podmienok podnikania v tomto odvetví. Tri nové nariadenia vydané v Úradnom vestníku EÚ, ktoré sa budú uplatňovať až po 2 rokoch od ich vydaní ( v r. 2011). Cieľ nových nariadení - harmonizácia vybraných legislatívnych požiadaviek v oblasti osobnej a nákladnej dopravy. Zhrnutie obsahu troch nariadení EÚ.