Trendy v Supply chain managementu
Prezentácia výsledkov rozsiahlej štúdie SCM, ktorá zahrňuje 18 európskych krajín a osem odvetví. Štúdia ukazuje zmenu trendu - logistické náklady klesali do roku 2003, avšak v r. 2008 vzrástli. Kľúčová úloha riadenia dodávateľských reťazcov - aktívne riadenie čistého obežného majetku, t. j. zásob, pohľadávok a záväzkov. Znižovanie zásob t. zv. ťažným systémom. Potreba konsolidácie a regionalizácie dodávateľského reťazca. Pružné reagovanie na požiadavky trhu.