Definovanie globalizácie ako dôležitého aspektu zvyšovania ekonomickej výkonnosti - Kováčiková, Petra
Rôzne pohľady ekonómov na globalizáciu. Jednotlivé etapy vývoja globalizácie, jej prínosy a riziká. Vplyv globalizácie na ekonomiku Slovenska.