Nové trendy v podnikateľskom vzdelávaní - Velichová, Ľudmila
Základnou úlohou podnikateľského vzdelávania na stredných odborných školách a univerzitách ekonomického zamerania je podpora podnikateľských hodnôt a postojov a prezentácia podnikateľov ako spoločenských vzorov. Kvalitné podnikateľské vzdelávanie zvyšuje šance mladých ľudí na založenie vlastného podniku a samozamestnanie. Podnikateľské motívy, ciele, schopnosti a zručnosti možno najlepšie iniciovať vyučovaním pomocou praktických projektov a činností.