Európska spoločnosť a bankrot - Veterníková, Mária, 1964-
Európska spoločnosť - subjekt vytvorený európskym právom, ktoré umožňuje aby sa v ktoromkoľvek štáte Európskej únie mohla zriadiť nadnárodná akciová spoločnosť. Podnikateľské subjekty európskych rozmerov a ich majetok ako aj záväzky vo viacerých členských štátoch EÚ. Finančné problémy a ich dôsledok - bankrot. Riešenie úpadku dlžníka právnou cestou - konkurzné právo. Konkurzné právo v európskom kontexte.