Akciové trhy uvádzajú: investičné bubliny v hlavnej úlohe na vývoj regionálnych akcií má vplyv hlavne globálne dianie - Vocílka, Aleš
Rozsiahle zmeny ovplyvnili podobu vyspelých ekonomík a akciových trhov. Prepojenie kapitálových trhov a regionálne rozmanitosti. Dvadsaťročný vývoj vyspelých akciových trhov v severoamerickom, pacifickom a európskom regióne. Regionálne vojensko-politické a ekonomické krízy a ich vplyv na výkonnosť svetového akciového trhu. Globálna finančná kríza a globálne investičné bubliny.