Odlišnosti záväzkovej časti slovenského Obchodného zákonníka po roku 1993 od českého Obchodného zákonníka - Sabo, Mikuláš
Autor predkladá stručný sumár rozdielností, ktoré počas 17 rokov odlíšilo slovenské znenie Obchodného zákonníka od jeho českého proťajšku. Súčasne poukazuje na ďaleko širší rozsah zmien, ktoré nastali oddeleným vývojom v oboch republikách v II. časti Obchodného zákonníka. Komparácia zmien v OZ oboch republík by bola veľmi prínosná z pragmatického aspektu - uľahčenia obchodov medzi oboma blízkymi štátmi.