PPP projekty a legislatíva - Holub, Dušan
Základná charakteristika právneho rámca pre ralizáciu PPP projektov v SR, ktorý v súčasnosti pozostáva predovšetkým z právnej úpravy koncesií v zákone o verejnom obstarávaní (zákon NR SR č. 25/2006 Z.z.) a z čiastkových úprav v niekoľkých osobitných zákonoch prijímaných ad hoc, na zabezpečenie realizovateľnosti konkrétnych PPP projektov. Neexistencia osobitného zákona o PPP v SR nie je zásadnou prekážkou ich realizovateľnosti, dôležitejšie je komplexné a koncepčné odstránenie legislatívnych prekážok a problémov, ktoré v praxi bránia efektívnej aplikácii PPP projektov.