Použitie modelov v centrálnych bankách vybraných európskych krajín - Štefanovičová, Simona
Stručná história ekonomického modelovania. Typy modelov používané v centrálnych bankách. Výhody a nevýhody. DSGE modely. VAR modely. Proces tvorby menovej politiky. Hlavné časti rozhodovacieho procesu. Modely požívané v centrálnych bankách vybraných európskych krajín.