Dilema zahraničnej pomoci v kontexte globalizačného procesu - Sušková, Klaudia
Rozvojová pomoc a otázky jej efektívneho využitia. Kritika hospodárskych veľmocí za presadzovanie ich geopolitických záujmov. Klasifikácia rozvojových krajín podľa kritérií OSN. Krajiny poskytujúce rozvojovú pomoc (donori) - ich motívy. Krajiny prijímajúce rozvojovú pomoc. Potreba efektívnejšieho využívania prostriedkov zahraničnej pomoci.