Predsókratovskí sókratovci o starosti o seba - Porubjak, Matúš
Učenie podľa antickej gréckej filozofie založenej na tradičnej starovekej sokratovskej filozofii. Štýl myslenia, ktorý sa sústredil na politicko-etické problémy poznania tohto myslenia takzvaných archaických lyrikov, akými boli Solón, Theognis či Xenofanés.