Ontológia humanizmu - Mihina, František
Pojem "humanizmus" v dejinách európskej kultúry. Pátranie po zmysle a význame humanizmu. Projekt humanizmu ako teoretický model svojráznych pokusov o históriu budúcnosti - o jej podoby. Ľudský svet a zodpovednosť vo vecných súvislostiach.