Metropolitné regióny v znalostnej ekonomike - Šipikal, Miroslav, 1976-
Teoretické vymedzenie metropolitných regiónov. Charakteristika metropolitných regiónov v Európe - vo Veľkej Británii, Francúzsku, Taliansku a Španielsku. Základné znaky metropolitných regiónov. Lokalizácia pobočiek multinacionálnych spoločností. Veda a výskum v metropolitných regiónoch. Inštitucionálna hustota, vzdelávanie a kvalifikácia v metropolitných regiónoch. Nástroje pre podporu poznatkovej ekonomiky v metropolitných regiónoch.