Opčná stratégia Long Iron condor - Záhorec, Andrej
Long Iron condor patrí medzi pokročilé kreditné opčné stratégie a je veľmi často využívaná v prípadoch, ak má obchodník neutrálny výhľad na vývoj ceny podkladového aktíva, t.j. predpokladá cenovú stabilitu podkladového aktíva bez výraznejších cenových výkyvov. Stratégia Long iron condor je zložená z dvoch vertikálnych spreadov. Ilustračný príklad.