Úskalia hodnotenia efektívnosti investičných projektov - Vlachynský, Karol
Pri hodnotení efektívnosti investičných projektov je najužitočnejšou metódou stanovenie a porovnávanie ich čistej súčasnej hodnoty. Princíp stanovenia čistej súčasnej hodnoty projektu. Najdôležitejšie problémy kvantifikácie vstupných premenných. Investičné kapitálové výdavky. Doba životnosti projektu. Cash flow plynúci z realizácie projektu po dobu jeho životnosti. Problematika inflácie. Diskontná sadzba. Zhodnotenie faktu, ako výšku čistej súčasnej hodnoty projektu ovplyvnil spôsob jeho financovania.