Rozhodovanie a systematické chyby: Nesprávne vnímanie utopených nákladov - Šinský, Michal
Utopené náklady sú osobitnou kategóriou nákladov. Vznikli ešte pred realizáciou projektu a ich výšku nie je možné ovplyvniť ako aj nie je možné ich minulé vynaloženie vrátiť. Príklady, kedy manažéri, zamestnanci a súkromné ekonomické subjekty konajú v rozpore s týmto predpokladom. Nesprávne vnímanie utopených nákladov. Tendencia nevnímať utopené náklady ako nezvrátiteľné, ale skôr je snaha ich do rozhodovania zakomponovať. Strata z obchodovania.