Rodina - primárna výchovná inštitúcia ... spojnica medzi jedincom a spoločnosťou - Pasternáková, Lenka
Rodina ako spoločenská skupina, ktorá plní úlohy voči svojim členom aj voči spoločnosti. Rodičovské práva a povinnosti podľa § 28 Zákona o rodine. Prepojenosť funkcie rodiny a starostlivosť o deti. Socializačné roviny. Funkčná a dysfunkčná rodina.