Rating, krize a regulace trhy či samoregulace občas selžou, ješte častěji však v historii najdeme selhání regulace a regulátorů - Machala, Karel
Ratingové agentúry (RA) a dodržiavanie Etického kódexu organizácie IOSCO (Medzinárodná organizácia Komisií pre cenné papiere). Ratingové agentúry a hospodárska kríza. Správa Financial Stability Forum 2008. Kvalita, spoľahlivosť a dôvera ratingu. Dohľad nad RA a samoregulácia ich činnosti. Európska únia a regulácia ratingu.