Účtovný pohľad na časové rozlíšenie nákladov a výnosov v účtovníctve obec/VÚC - Šabíková, Ingrid
Účtovná jednotka obec/VÚC účtuje podľa rámcovej účtovej osnovy pre rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, štátne fondy, obce a vyššie územné celky (opatrenie č. MF/16786/2007-31). Účtová skupina 38 – Časové rozlíšenie nákladov a výnosov slúži k účtovaniu nákladov a výnosov do toho účtovného obdobia, s ktorým vecne a časovo súvisia, čím sa zabezpečuje akruálny princíp a nezávislosť jednotlivých účtovných období.