Írán a Turecko: minulost a perspektivy energetické spolupráce - Binhack, Petr
Vzájomné vzťahy medzi Iránom a Tureckom v súčasnosti na veľmi dobrej úrovni. Kontext energetických vzťahov. Turecké ambície v oblasti energetickej bezpečnosti. Memorandum o porozumení, ktoré bolo podpísané v r. 2008. Perspektívy ďalšej spolupráce.