Security of natural gas supply in Central Europe, case study: Slovakia - Klepáč, Ján
Prerušenie dodávky plynu do Európy v januári 2009. Dimenzie bezpečnosti dodávky plynu. Odporúčania - operačné, dlhodobé, strategické. Slovensko by sa malo sústrediť na vytvorenie tzv. "diplomacie plynového priemyslu", aby sa mohli realizovať vyššie spomenuté odporúčania.