Novela postupov účtovania účinná od 31. decembra 2009 a 1. januára 2010 - Farkaš, Richard
Do opatrenia MF SR č. 23 054/2002-92, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osonove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva v z. n. p. sa vkladá nový paragraf, ktorý upravuje postup účtovania pri nepeňažnom vklade podľa par. 59 Obchodného zákonníka. Ustanovenia par. 27a upravujú osobitne nepeňažný vklad, ktorým je podnik alebo časť podniku a osobitne nepeňažný vklad, ktorým sú jednotlivé zložky majetku.