Novela Zákonníka práce s účinnosťou od 1. marca 2010 - Thurzová, Marta
Od 1. marca 2010 nadobudol účinnosť zákon č. 574/2009 Z.z., ktorým sa novelizoval Zákonník práce. Dôvodom novelizácie bola v európskom kontexte snaha zákonodarcu dosiahnuť zladenie slovenskej právnej úpravy ZP s aktuálnou európskou legislatívou upravujúcou problematiku: pracovných pomerov na určitú dobu, pracovných pomerov s kratším pracovným časom a pracovných pomerov agentúrnych zamestnancov.