Niekoľko poznámok k menovej politike Európskej centrálnej banky - Gavliak, Rudolf
Ciele, stratégia a nástroje Európskej centrálnej banky (ECB). Stabilizačne orientovaná menová politika Európskej centrálnej banky. Jednotná úroková sadzba a jej kľúčová úloha nástroja menovej politiky v eurozóne. Menové pravidlá v menovej politike ECB. Ekonometrická analýza zmien kľúčovej úrokovej sadzby ECB. Kvantifikácia reakčnej funkcie pre ECB. Aplikácia Taylorovho menového pravidla v eurozóne. Vývoj produkčnej medzery v eurozóne (2000-2007).