Registratúrny poriadok - Slaninková, Katarína
Všeobecne záväzný právny predpis upravujúci registratúrny poriadok - zákon č. 395/2002 Z.z. o archívoch a registratúrach v znení poslednej novely, t.j. zákona č. 445/2008 Z.z. Zákon upravuje okrem registratúrneho poriadku aj organizáciu a pôsobnosť orgánov štátnej správy na úseku archívov a registratúr, organizáciu archívov, práva a povinnosti zriaďovateľa archívu, vlastníka archívneho dokumentu, prístup k archívnym dokumentom, ako aj práva a povinnosti pôvodcu registratúry. Registratúru je povinný viesť každý subjekt. Registratúrny poriadok - smernica pre správu registratúry.