Štatistika ostatných finančných sprostredkovateľov - Macháček, Karol
Štatistika ostatných finančných sprostredkovateľov má za úlohu poskytnúť kompletnejší obraz o peňažnom vývoji na finančnom trhu a na základe bilančných údajov sledovať finančné sprostredkovanie mimo sektora peňažných finančných inštitúcií. Štatistika aktív a pasív investičných fondov. Finančné spoločnosti poskytujúce úvery a pôžičky nebankovým spôsobom. Obchodníci s cennými papiermi a derivátmi. Ostatní finanční sprostredkovatelia sa zaoberajú v prevažnej miere dlhodobým financovaním.