Durácia - špecifický ukazovateľ rizikovosti obligácie - Markovič, Peter, 1974-
Hodnotenie rizika investície. Krátkodobé riziko a dlhodobé riziko. Otázka návratnosti investovaných peňazí pri obligáciách. Kvantifikácia rizika. Ukazovateľ, ktorý vypovedá o miere rizika - durácia. Vyčíslenie súčasnej hodnoty budúcich peňažných tokov. Praktický príklad.