Percepcia štylistických aspektov v interkultúrnom diškurze - Melušová, Elena, 1953-
Príspevok pojednáva o teórii politického diškurzu a analyzuje vzťah a prepojenie medzi dvoma faktormi politického diškurzu rečníka: politik v úlohe rečníka a politik ako aktér - iplementátor svojich myšlienok. Na ilustráciu štýlov minulosti a súčasnosti ako základná vzorka poslúžia príklady francúzskych rečníkov minulosti a súčasnosti. Ako poslucháč - percipient môže interpretovať, resp. rozšifrovať určité nedostatky štýlu.