Nové trendy v marketingovej komunikácii - Hrušovská, Dana, 1964-
Účinky klasického 4P marketingu sa dostávajú do krízy. Novou rozvíjajúcou sa tendenciou, čo sa týka komunikačnej politiky je Guerrilla marketing. Je to nekonvenčný, univerzálny marketing, ktorý tvorí maximálny zisk z minimálnych investícií. Jeho obľúbenosť v súčasnosti medzi podnikateľmi neustále stúpa. je kreatívny, využíva originalitu a fantáziu. Guerrilla marketing je neustále opakovanie drobných útokov, ktorými si daná firma získava pozornosť, provokuje verejnosť, vyvoláva paniku a šokuje. Podobné črty majú aj ďalšie marketingové trendy - virálny marketing, buzz marketing, udercover marketing, skúsenostný marketing - stručná charakteristika. Web marketing - gamevertising, Astroturfing. Neuromarketing.