Kultúrne rozdiely a interkultúrna komunikácia - Strelinger, Ján, 1964-
Autor v príspevku poukazuje na dôležitosť interkultúrnej komunikácie v čase, kedy hovoríme o globalizácii, globalizačných trendoch, štátoch Európskej Únie, kde sa kladie stále väčší a väčší dôraz na kvalitu spolupráce medzi jednotlivými štátmi hlavne vo sférach medzinárodného podnikania, obchodu, vedy a diplomacie a s tým súvisiacu dôležitú otázku a to unifikovať komunikáciu vymedzením najdôležitejších jazykov- lingua franca.